Stressbalansering

Stressbalansering

Vila ditt överstimulerade nervsystem

Varje dag står du inför olika händelser i livet. Alla händelser ställer olika krav på dig. Hur du hanterar dessa händelser i livet har stor betydelse för din hälsa och ditt mående.

När ditt nervsystem är överstimulerat är det av vikt att du bjuder in vila och återhämtning för att aktivera det parasympatiska systemet.

Finn dina verktyg för att hantera din känslighet, så att du med lätthet kan hantera och kliva ur, när känslorna blir överväldigande. Lär dig att sortera och hantera tankar och känslor samt inse vikten av att skilja på fakta och känsla och att skilja på sak och person.

CHINENG QIGONG, RESTORATIVE YOGA, YOGA NIDRA

Tid för återhämtning och vila

ChiNeng Qigong, Restorative yoga och Yoga nidra är alla återhämtande metoder med läkande effekt, som lugnar kropp och sinne.

ChiNeng Qigong är enkla, lugna och avslappnande rörelser. Träningens långsamma rörelser har en avslappnande effekt på hjärnan, lugnar ditt sinne och sänker stressnivån. Daglig träning stimulerar flödet av Qi (din livsenergi) i din kropp samtidigt som din inre styrka, din rörlighet samt ditt inre lugn kommer att utvecklas. Chi Neng Qigong stimulerar också din hjärnverksamhet och immunsystemet. 

Restorative yoga är mjuk och återhämtande yoga som passar alla, som går ut på att låta kropp och sinne få vila och återhämta sig genom mjuka, stilla och avslappnande positioner. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Restorative yoga har en läkande effekt, stimulerar det parasympatiska nervsystemet och lugnar kropp och sinne. Att släppa taget och tillåta dig själv att vila. 

Yoga nidra är en guidad djupmeditation, som också kallas yogisk sömn. Yoga nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning, som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Boka kostnadsfritt möte

Fyll i dina uppgifter så skickar jag länken till min bokningskalender till din inkorg.